"პური მწვანილით"
19 ივლისი, 2022
"პური მწვანილით" ელფოსტაბეჭდვა FaceBook Twitter
არცახში შეუძლებელია ადამიანი მოძებნოთ, რომელსაც ჟენგიალოვ აცი ("პური მწვანილით") არ გაუსინჯავს. ყველაზე ცნობილი არცახული კერძი მხოლოდ არცახელებისთვის კი არა იმ ტურისტებისთვისაც ნაცნობია, რომლებიც არცახში ყოფილან. "ჟენგიალოვ აცი" არც ისე რთულად მოსამზადებელია, მაგრამ უნარებს მოითხოვს, რომელიც მხოლოდ მაშინ გიყალიბდებათ, თუ გარკვეული გამოცდილება გაქვთ.

თითქმის ყველა არცახელმა ქალმა იცის რეცეპტი და მომზადების წესი: 10-20-ზე მეტი სახეობის დაჭრილი მწვანილი, რომელიც მცენარეული ზეთით არის შეზავებული, გაბრტყელებულ ცომის თხელ ფენაზე თავსდება, შემდეგ მოხერხებულად ახვევენ და რამდენიმე წუთის განმავლობაში ხის ფეჩის ან ელექტროღუმელის გახურებულ ზედაპირზე მზადდება. შესაძლოა, სეზონის მიხედვით შიგთავსის რაოდენობა და მწვანილის სახეობა განსხვავდებოდეს.


My web page

სტეფანაკერტში სირთულეს არ წარმოადგენს ისეთი ქალების პოვნა, რომლებიც "ჟენგიალოვ აცს" ამზადებენ და ყიდიან. ყველაზე დიდი რაოდენობით მათ ქალაქის ცენტრალურ ბაზარში შეხვდებით. გარდა იმისა, რომ მსგავსი საქმიანობა შემოსავლის წყაროა, ტურისტებისთვისაც კარგი შესაძლებლობაა, არცახის მთავარი კერძის მომზადების პროცესს ადგილზე გაეცნონ და დააგემოვნონ.



ფოტოისტორიებში გამოთქმული შეხედულებები ეკუთვნის ავტორს და შესაძლოა, ფრიდრიხ ებერტის ფონდის, ან თავისუფალი ასოციაციის მოსაზრებებს არ ემთხვეოდეს.

სიძულვილის ენის შემცველი, შეურაცხმყოფელი და არაეთიკური კომენტარები წაიშლება.


It is impossible to find a person in Artsakh who has not tasted "Zhingyalov hats" ("bread with herbs"). The most famous Artsakh dish is familiar not only to Artsakh, but also to tourists who have ever been to Artsakh. "Zhingyalov hats" is not so difficult to prepare, but it requires skills that can only be developed if you have some experience.

Almost every woman from Artsakh knows the recipe and method of preparation: more than 10-20 types of chopped herbs, which are mixed with vegetable oil, are placed on a thin layer of flattened dough, then they are rolled up and cooked for a few minutes on the heated surface of a wooden stove or an electric oven. The amount of filling and the type of herbs may vary depending on the season.

In Stefanakert, it is not difficult to find women who make and sell "Zhingyalov hats". Most of them gather in the central bazar of the city. In addition to the fact that such activities are a source of income, it is also a good opportunity for tourists to get to know and taste the process of preparing the main dish of Artsakh on the ground.


The geographic terms and opinions within the article are by the author. They may not coincide with the opinions and views of Friedrich-Ebert-Stifftung and Free Association.

Those comments including hate speech, insulting or unethical words will be deleted.

გამოკითხვა
თქვენი აზრით, რომელი კერძო უნივერსიტეტი გამოირჩევა სწავლის მაღალი ხარისხით?
ვიდეო






Carpet Cleaning Calgary